deena and the gang

October 2, 2013

Tips merawat bayi kuning.


Finally, sempat gak aku mencurik masa menaip entri malam nih. Ikutkan 24 jam dari pagi membawak ke malam sibuk melayan si kembar ngan baby lagi ermmm... sib baik mak ada tolong kalau tak semput den.

Sebenornyer ada motip aku nak cer dalam entri kali nih, pasal baby kuning, ops! fyi masuk hari ni aku dah 12 hari dalam pantang, luka czer pun dah okay rasa, dalaman dah tentu blom pulih sepenuhnya. perlu rajin makan ubat dan kuat berpantang. Kali ni dalam berpantang aku tak amik set jamu pun, hanya dengan set vitamin tambahan shaklee  ( set berpantang). * nak tau info tentang kebaikan Vitamin Shaklee cer klik sini *

jom pekena esp dulu :)
Okay di pendekkan citer aku nak share ngan korang beberapa petua yang aku amalkan waktu Aeril kena kuning baru-baru ni.  :-

~ Titiskan air anggur hijau atau anggur hitam
~ Mandikan dengan air pati teh.
~ Mandikan dengan air rebusan daun belimbing buluh atau belimbing tunjuk.
~ Mandikan dengan air bilasan beras yg kedua.
~ Mandikan dengan air rebusan pokok dukung anak



p/s : thanks sofea & noza , selain dari mandikan dgn air rebusan dukung anak, sis dah cuba bagi titisan air anggur tuh, alhamdulillah... 

1 comment:

  1. Alhamdulillah kak. semuanya atas usaha dan doa kita bersama. apa-apa pun selamat berpantang. next year turn sofea pulak. hehehe..

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this