deena and the gang

September 24, 2012

Nape tak kunjung tiba niiii... ???


Aduhhh.... komenga ! macam-macam persoalan dan jawapan yang berlegar dalam kepala. nape ek ? ooo mungkin sebab nyusu badan kot... ??! tak pun stress.. ker hormon tak stabil ?? jiwa kaco wooo.... tapi ada fakta mengatakan dengan penyusuan badan pada baby dapat menjarakkan kehamilan. hmmm... aku awal-awal lagi dah amik ubat dot..dot..dot...   :)

Kerisauan yang aku alami ni hampir dua bulan tau, mau tak risau ! padehal pas abis pantang okay jer. Tetiba plak 2 bulan kebelakangan ni  setop haa.. ada orang kata kadang boleh sampai setahun baru cik merah berkunjung haa... maklumlah si kembar tersangat lah melekat tak lepas menyusu badan terutama si rara * sian si adam majuk langsung tak mau susu badan la ni *  harap-harap jangan lah ada ape-ape yang tak di ingini berlaku yew.. cukup...cukup... sudahhh.....


p/s: stress...? hormon ??  takkan menopos !

3 comments:

  1. Mungkin perubahan hormon jer tu. Depends on individu gak. Kalau Eey, x de off2 pun even fully BF 1st 6 months & hafly BF until now.
    :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkin sbb fully BF la Eey.. insyaallah xder aper2 la tu :)

      Delete
  2. saya dulu makan pil perancang. mmg period tetap (before tu pon mmg tetap)..tp penah injek unt adakan susu badan, then period lari. doktor ckp sbb hormon..

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this