deena and the gang

August 10, 2011

Death by chocolate cake ( Kek coklat )


Tengok tajuk pun dah gerun kan...   kek ni berbeza skit dari resepi kek coklat moist atau kukus yg pernah deena buat. Setiap lapisan ( 4 lapis ) di sapu whipping cream dan akhir sekali ngan choc ganache untuk topping di permukaan luar kek .. . nak cuba try boleh la skodeng  kat sini



Tak berapa nak jadi whipping cream di setiap lapisan tu haa.. tak kisah la, janji sedap giler rasa sejibik macam kat secret recipe tuh !



Pada yang tak tau whipping cream cer tengok dalam picture tu yer. ( dalam kotak ) . Sepatutnya kena cari whipping cream yg ada tertulis 'for topping' atau khas untuk buat kek, dah itu jer yang ado.. *kita yang buat dia* belasah jer janji sodapp...







p/s : patutlah nama kek ni ' Death by chocolate cake' manis, lemak, berkrim semua cukup dalam kek ni... jgn makan selalu bleh pengsan nanti... =)

2 comments:

  1. i like this! tq share resipi...

    ReplyDelete
  2. @nisa
    hehe... tokey cekelat mesti suka kek macam nih.. (^_^)

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

CITER DAH BASI

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this