deena and the gang

July 22, 2011

Tok....

tok tengah rancak berborak ngan saudara dia.... *sib baik dah abis urut* :)
Petang semalam deena gi umah Tok di kg syed nahar untuk berurut.. * sedap berurut ngan tok nih.. ! * saje jer nak suh tok rasa kot2 ada yg tak kena ker ape. " takdak apa2 ehhhh urat lembutttt smua baguih naaaa... !" ngomel si tok ni sambil ngurut heee...  dari mula berurut sampai la habis tak berenti tok ni bercerita. Apa yang menarik tentang tok ni, dia dah ada 50 cucu dan 14 cicit, dan cicit yang paling besar umur 17 tahun haaa... 3-4 tahun lagi mau tok ni dapat piut plak...dan dalam usia 70 tahun tok masih kuat dan kulit cekang lagi beb... heeee.. takyah botox ke ape haaa... * deena siap cubit2 lagi pipi ngan tangan tok hehe *

rumah tok terselit kat blkg rumah depan ni... ( kena mendaki skit )
pokok bunga depan umah tok, lupa nak tanya nama pokok ni... :)

Kalau berkumpul anak beranak, cucu cicit bagai buat kenduri tak payah susah-susah mikir cari orang yer tak ? anak menantu semua tinggal berdekatan rumah tok gak,  lagi la senang. Kawasan perkampungan ni yang best ia berbukit-bukit cantik jer pemandangan rumah di lereng-lereng bukit, mesti tak berani kuar malam punya coz gelap dan sunyi. * lalu kawasan hutan dan jalan sempit *  cuma line jer la masalah skit  :)



p/s: selalu ingat pesan tok jaga pantang larang semua...

5 comments:

  1. cutenyer cubit pp tok tu... ;)

    ReplyDelete
  2. Saya pun dah lama 'due' utk berurut ni.. Badan mcm dah pancit, asik sakit2 badan je.. Sbenrnya bukan tahan sgt bdn ni bila berurut, asyik menjerit je bila kena urut tu.. Sakit wooo... hehehe :)

    ReplyDelete
  3. hehe bes kan berurut pada orang yg kita rasa bes mengurut kita...hehehe apa nye ayat BM la fail nih..:P

    ReplyDelete
  4. @'idun sa'idun tak biasa urut kot, xpun urat dah masuk angin haa.. :)

    ReplyDelete
  5. @sitiezahim ekeke... tul la tu ct, wlaupun duk tmpt omputih bahasa melayu maintain jer (^__^)

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

CITER DAH BASI

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this