deena and the gang

July 3, 2011

My homemade chocs..


Semalam adalah hari yang memenatkan sbb buat pertama kalinyer deena try buat homemade coklat * klazz pandai gak akak buat sendiri.. :)* dari pagi menggodek membuat inti ( perasa stawberry), mencairkan (double boil), mewarna sampai ke malam baru settle :)  Buat homemade coklat ni tak susah cuma yang rumit bab mewarna jer dan kena teliti jgn comot.



Memula buat terpikir gak jadi ker aku buat nih ?! dah siap bagai dan isi dalam kotak punya la syok tengok hasil buatan sendiri.. walau tak secantik tokey coklat buat tu, at least deena dah bleh buat sendiri.. so far alhamdulillah dari menjahit, memasak * mcm terror..huhu* dan yang terbaru nih buat cekelat haa.. bila dah pro pepandai sendiri nak olah rasa, rupa bentuk dan hiasan yer tak ? kita yang buat dia heee.. pasni nak buat lagi untuk anak2 kat klang, si danish sibuk nak lollichoc...


p/s: beza rupanyer kesedapan buatan sendiri ngan beli kat kedai... http://www.emocutez.com

5 comments:

  1. wow rajinnya buat coklt sndiri..dil x pnh cuba ...mtak sikit...:-)

    ReplyDelete
  2. @ummi_khalish
    kena cuba buat ummi... mesti bes dpt buatkan utk famili :)

    ReplyDelete
  3. singggah ke blog coklat ini...
    http://cutechocs.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. @Madam Casper
    cer cuba kome buat haaa... awok bleh jer ajor teman :)

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

CITER DAH BASI

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this