deena and the gang

July 6, 2011

Gulai panas penarak


Tu diaaaa... tadi pekena gulai panas kat jalan penarak nun.. rasa2 nyer kat sini terbaek punya ! dengan  kesedapan gulai panas moksu . * chef yg masak gulai ni lerrr*  nak plak makan ramai-ramai baru best , bayangkan la ikan segar masak jam tu gak hidang panas-panas, nasik panas.... memang terangkat wooo..!  * siyes mokcik ni masak mcm mak2 kita haa..*  pada yang tak tau tu mungkin ingat lauk semua dah siap terhidang atau dah masak kan ? sebenar nyer tak.. sampai jer di kedai ni kita pilih ikan segar atau ayam dan mintak la nak masak ape.. kari ker, goreng ker.. sebab tu depa panggil gulai panassss... ! heee~


sambal belacan mabeles...

Kitorang berlima ngap sampai order nasi tambah dan tambah lagiii ... biasa laaa hero-hero gagah kena makan lebih haa.. kadang tengok diorang makan pun bleh kenyang hehe... nak tau lokasi kedai ni kat ner ? dari pekan kuah tak sampai 5 minit jer. area kuah ni waktu malam banyak kedai tomyam * muak asik mkn tomyam manjang..*   Tengok keadaan gak kadang suka2 ati jer kedai ni tutup berhari-hari.. ada satu lagi kedai gulai panas kat padang matsirat kedai tu betul-betul kat bulatan nak ke airport langkawi. dua tempat ni jer la yang menepati tekak deena ngan en abe:-)


p/s: suka makan ulam-ulam kampung... * awet muda * http://www.emocutez.com

6 comments:

  1. wah ini nak kena gi langkawi lagik ni. huhuhu tak tau bilalah Deena. maybe lepas raya pulak kot.

    ReplyDelete
  2. sedap sesangat..nak juga rasa makanan kat sana...sambal belacan..ulam ulaman...memang feveret sofia..

    ReplyDelete
  3. @Kjee
    hehe.. klu kje dah rasa nak lagiii.. :)

    ReplyDelete
  4. Deena...cer try dekat Kuala Teriang tu plak opposite chinese restaurant SHINMI tu. OK juga gulai dia.

    ReplyDelete
  5. @Madam Casper
    kuala teriang ? hokkay nnt teman kabo ngan abe usya kt situ plak yewww... (^_^)

    ReplyDelete
  6. Betul kata Madam Casper.

    Selain kat bulatan airpot, ada satu lg gulai panas kt Kuala Triang. Lauknya simple macam mak2 masak. Memang terbaik di Langkawi.

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

CITER DAH BASI

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this