deena and the gang

June 21, 2011

Kedai Pastry Pro Langkawi...

tu dia compound coklat sblh bekas plastik tuh...

Tak sangka jumpa gak kedai yang supply coklat homemade ni, tapi tak semua yang ada seperti kotak coklat, mold, dan paste haa.. kebanyakkan barang yg ada kat sini dorang supply untuk hotel. Takde hal la janji  coklat compound ada, lain-lain kena order dari luar jer. Walaupun brand lain kita cer tengok dan rasa kalau okay semua deena beli kat sini jer.
 

ni white coklat sekilo dekat rm80 hengget..!

Bagus tokey kedai ni, macam-macam tip dia kongsi cara pembuatan coklat homemade. kira ape yang dia bgtau tu sama macam cikgu yang ngajor deena buat coklat tempoh hari.. =) lama lak tu jual minyak sampai menggigil dibuek nyer duk dalam bilik stor tu, mana tak nyer coklat menimbun termasuk produk lain memang kena simpan dalam suhu dingin gitteww... ehhhh lupa plak mekasih bebanyak pada hasnita a.k.a casper cute yang bagi contact dan lokasi kedai ni. Ate nyer kome tunggu jer yeww, nanti teman antor cekelat kat taman dahlia nun...
http://www.emocutez.com


p/s: orang kata klu tension makan cekelat... settle ;-)

8 comments:

  1. wah tak lama lagi diversify business lah ya? buka kilang cekelat. gud luck.

    ReplyDelete
  2. salam deena...kat langkawi tu punya banyak coklat. Org dr kl cari coklat di pulau, Deena lak cari luar pulau...akak cari 'daim' je.

    ReplyDelete
  3. @Kjee
    hehe.. mcm saving gak kjee kena diversify... masin la mulut kjee smp bukak kilang cekelat haa... ;)

    ReplyDelete
  4. wa Deena, blog berwajah baru la... bagus2... ada perkembangan terbaru.. congrats ! eh coklat brand apa tu ? mahai ke murah ? bak sikit coklat deena hehehe..

    Bree dah semakin tembam.. :D

    ReplyDelete
  5. @Syimama salam kak syima,cekelat kt langkawi ni utk makan jer kak, hok ni nak buat sendiri bleh letak inti, hias ,perisa ikut citarasa sendiri.. :)

    ReplyDelete
  6. Wahh komer dah terjah yer kedai tu. Hihihihih ater kat mana kedainya tu?? Ok la kan tokey dia bagi tip2 cam gitu kan apa dia nak beli hati customer tu .
    Ha awok nunggu kome hantar keh keh keh

    ReplyDelete
  7. @Pensil Magik
    macih..alih perabot jer her huhu... mahal la kt sini magik, kt luar lg murah. ssh nk dpt bahan mentah kt sini tapi kena usahakn jugak la mcm mana pun.. nnt uplod pic bree yer.. rindu plak :)

    ReplyDelete
  8. @Madam Casper
    tu lerr teman kan eksaited giler nak buat cekelat haa... tu yg ajak abe terjah, kedai tu kat tmn indah.. cer tunggu..cer tungguuuu... ;-)

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

CITER DAH BASI

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this