deena and the gang

June 22, 2011

Kalau tengah marah ape korang buat.. ?!



Bila cer bab marah-marah ni, musti semua orang ada sifat ni kan.. bukan worang  nama nya klu skit pun xder rasa marohh.. ekekeke.. Bermacam cara orang lepaskan geram, marah..dan yang sewaktu dengan nyer.. ada luahkan kat diari, kertas tisu, wall fb, dan ada jugak spesis yang menyerang wall fb worang.. ! sungguh kurang sopan kekdah nyer haaa...


Tapiiiii... bagaimanakah cara anda  menangani kemarahan ? ( terskema jap hehe.. ) . Deena penah terbaca dalam satu artikel di negara matahari terbit, ( lama dah... lupa dr sumber mana ) yang mana dalam pejabat tu memang disediakan patung yang menyerupai Bos dorang. Sooooo... bila salah sorang staff kat situ kena marah ngan bos jepang ni , mesti staff ni hangin satu badan yer tak ?? pas hangguk-hangguk.. geleng-geleng kuar dari bilik bos mangkuk dia tuh, trus staff ni tadi masuk dalam bilik yg ada patung muka sejibik bos dia haaa...


Tau ape dia buat kat patung tuh ? dia terajang, sepak, flying kick, maki kaw-kaw depan patung bos dia sampai dia puas hati dan legaaaa... ada bran buat ini macam ? hehe... kesimpulan, tindakan dan tujuan dorang buat macam tu supaya perasaan marah tadi akan lenyap dan abis takat tu jer. kira xder makna nak dendam ker ape haa... moral of the story kalau nak lepaskan gerammmm.. ! apa kata gi tenyeh bilik air ker.. jamban ker lagi korang rasa marah korang tenyehhh kuat-kuat anggap jer tengah tenyeh muka itu worang... kan dah release skittt... takpun tiru mcm citer p.ramlee.. amik kertas ponyok2  pijak.. hehe....


p/s: kalau melampau sangat omputih kata 'my blood go upstair' huhu... kasi lempang laju-laju sampai ada blusher mcm ni hah..
. http://www.emocutez.com

No comments:

Post a Comment

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

CITER DAH BASI

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this