deena and the gang

May 30, 2011

Homemade chocolate

sayang nak makan... :)
Tercapai gak hasrat deena buat coklat buatan tangan di rumah haa.. xder la susah mana pun cuma perlu kesabaran dan teliti. bila dah mula melayan buat coklat ni ralit dibuatnya sampai tak sedar tau-tau dah petang.. ;-) banyak info dan tips yang deena dapat selepas hadiri kelas coklat buatan tangan dirumah ni. Antara jenis coklat yg deena belajar seperti coklat pralin, oreo berwarna, oreo edible, lolichoc, dan love box.
 


Buat coklat yang remeh skit tang warna yang nak di letak dalam setiap acuan, nak plak yang lebih dari satu warna dan bentuk acuan yang rumit, ibarat melukis lukisan kaedahnya haa.... :-) tapi enjoy la lebih-lebih lagi bila tengok hasil kerja tangan kita wlau tak secantik dan kemas mcm kak arah buat, hehe.. (cikgu yang ngajar dan pemilik Arahchocolate & Bakery)




Terima kasih yang tak terhingga pada kak arah dari Arahchocolate & Bakery yg sudi kongsi pengalaman beliau dan jugak tips-tips yang amat berguna dalam pembuatan coklat buatan tangan.


p/s: paling suka  makan coklat oreo dan pralin ... sedappp... !

2 comments:

  1. wah..lepas ni boleh bukak business pulak:)

    ReplyDelete
  2. hehehe cantikkk...suka saya tengok...:D

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

CITER DAH BASI

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this