deena and the gang

May 18, 2011

Boroi lepas kahwin.. ?! nape ek ??

credit ti google

Perasan tak orang lelaki pas kahwin perut mesti boroi ? masa bujang cikeding jer nak plak tang perut pipih macam papan haa.. pompuan dah tentu la boroi pas kahwin tapi 9 bulan jer.. ;-) orang laki plak ngandung tak branak2 huhu... jangan la maroh yeww.. ! kalau nak tau dengan keboroian itu lah terserlah keseksian seorang lelaki tu hehe... Penyebab utama lelaki mudah boroi adalah faktor kelamin, means bila ada sexual encourage, orgasm dan kalenjar pituari kat otak akan merembas hormon yang encourage cell growth. Selain dari tu bila dah kahwin aktiviti luar pun kurang, jadi lebih banyak masa dihabiskan dengan isteri dan anak di rumah.

Di tambah lagi si isteri yang pandai jaga suami, masak macam-macam dengan resipi baru.. baru kahwin kan.. mesti la cuba pelbagai resepi dan suami jadi tukang rasa..hehe... kira pola pemakanan suami lebih teratur, berbeza di zaman bujang yang tak tentu waktu makan. Faktor usia pun penyebab badan atau perut cepat boroi sebab tahap metabolisme makin kurang, tak semestinya lepas kahwin badan atau perut boroi. Bagi kaum wanita plak kebaikan lepas kahwin dapat mengurangkan jerawat, kulit yang halus dan lembut gitu... ;-)


p/s: suami boroi pun tetap sayang.. janji isteri maintain.. =)

1 comment:

  1. hai..bukan apa, lelaki kesian kat isteri mengandung, so diapun nak tunjuk simpati/spoting dgn mengendong sama..lagipun kalau lelaki kekal slim je...perasanle dia, nanti dia asyik banding2kan dgn perut isteri, letih isteri tahan perasaan. he3....

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

CITER DAH BASI

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this