deena and the gang

May 21, 2011

Atas tutup... bawah ternganga !

ada bran.. !

Atas tutup tapi dibawah ternganga.. itulah realitinya fesyen bertudung skang. setakat tengok girl yang free hair berpakaian sendat hingga nampak lurah dendam tu tak pelik, cuma bila dah bertudung di atas tang bawah mak aiiii lagi seksi dari yang tak bertudung.. ! tak terniat nak mengutuk atau menghina walau tak semua yang berpakaian seperti dalam gambar-gambar tu, cuma ia akan mengundang persepsi yang buruk dan menjatuhkan maruah pompuan2 yang bertudung ayu, sopan dan anggun gitu..


 
hok' alohh... !
Bagi sesetengah pompuan memakai tudung mungkin bukan sebab tuntutan agama, cuma nak amik hati atau mungkin juga ikut-ikutan. maklum la bukan senang nak berubah terus tutup semua kan.. :-)  kena perlahan-lahan, tapi bab menyesuaikan pakaian tu biar lah padan dengan imej yang kita nak pkai. Peringatan buat diri deena juga sebagai panduan dimasa akan datang.. insyaallah


p/s : minat fesyen bertudung skang, bermacam-macam style dan pelbagai jenis kain tudung yang ado haa...

5 comments:

  1. adoi pelik2 jer fesyen diorg tuh....x sesuaiiiiiiiii ok! ~

    ReplyDelete
  2. AcHiKz akan pastikan baju yang AcHiKz pakai takkan singkat..

    ReplyDelete
  3. ngeeeeeeeeeee cekci nyer ahaks....pix ats skali yg paling x tahan tu

    ReplyDelete
  4. Astaghfirullahhala'zim..peringatan buat diri sofia jugak.kadang2 kita khilaf dalam setiap perbuatan dan perlakuan..bagi yang masih kurang sedar apa ertinya menutup aurat..mungkin inilah yang bakal terjadi..sungguh ianya memberi kesan yang amat besar pada AGAMA.semoga kita saling ingat mengingati sesama muslim..ya kak deena..terima kasih bukak topik ini

    ReplyDelete
  5. semoga Allah bukakan hati mereka.dan memberi pengertian sebenar dalam kita memelihara aurat

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

CITER DAH BASI

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this