deena and the gang

April 14, 2011

Doa dan berzikir..

picture credit to google

Bohong kalau deena katakan skang dah bleh terima sepenuhnya... tiap saat teringat dan masih terngiang2 di telinga suara dan tangis arwah yasmin, walaupun hanya 2 minggu dapat tatap arwah. ada waktu bila perasaan rindu tu datang bagai tak tentu arah gak dibuat nya.

Apa yang mampu deena lakukan hanya berzikir dan mendengar ayat2 zikir bagi menenangkan hati. ikutkan hati malas nak keluar, lebih-lebih lagi buka di laman facebook coz bila tengok kwn2 letak gambar baby dorang, hati ni dah tersentuh tingat kt arwah yasmin.. asalkan nampak jer orang dukung baby kat mana-mana lagi la terbayang si arwah, rasa mcm dia ada jer.


picture credit to google

Barang-barang arwah smua abang dah simpan dalam katil arwah, tunggu nak dibalut elok-elok dan simpan kat bilik sebelah. tentang berpantang plak deena masih lagi berbengkung , bertungku dan makan jamu, cuma bab makan deena bedal jer yg pedas dan bergoreng. Susu badan masih ada lagi tapi takda bengkak mcm tempohari, lama-lama nanti kering la tu..


p/s: misi dr klinik kesihatan asyik jer la datang umah amik buku merah dan mintak dokumen.. nak siasat ape lagi...?!

6 comments:

  1. alhamdulillah ...banyakkan berzikir memang lah payah nak lupa tapi pelan2 lama nanti alah bisa tegal biasa lumrah kejadian....biasa le misi tu biarkan jawap je benda yang sama hari2 lama sok stop le tu....kaknor

    ReplyDelete
  2. knor, tu la psl nyer, dah 4 kali misi dtg umah.. insyaallah knor, nama nak melupakan xkan mkin.. tapi yg penting skang deena makin tenang ..

    ReplyDelete
  3. kak !! dah lama tak jenguk blog akak . atiey pun sibuk jugak . sempat update sehari satu entri je . lepas tu out . tapi tadi tiba-tiba teringat kak deena . nak tengok macamana keadaan akak sekarang .

    dah banyak yang atiey tertinggal . tapi entah kenapa bila baca tajuk "Semoga arwah Yasmin Damia tenang di sana" rasa macam tak sedap hati . atiey baca semua entri akak masa arwah dilahirkan sampailah sekarang .

    akak , atiey tak tau tapi atiey rasa sebak bila baca entri akak pasal arwah . atiey pun tak sangka kak . atiey tak kenal akak , tapi dah lama atiey selalu singgah blog akak .

    semoga arwah tenang bersamaNYA . akak jangan sedih lagi ye . kita doa banyak-banyak . apapun , atiey nak bagitau kat akak . arwah comel sangat2 kak ! atiey rasa , inilah komen atiey yang terpanjang atiey taip kat blog akak .

    ReplyDelete
  4. atiey: trima kasih amik berat dan ingat kt k.deena. insyaallah dik, sampai hari ni k.deena bersemangat smula dan redha atas pemergian arwah yasmin damia.. take care dear..

    ReplyDelete
  5. sejuk kubur arwah ya deena. hari2 ibu, babah dan kengkawan ibu doakan buat arwah yasmin damia. esok genap dua minggu arwah pergi...
    teruskan zikir untuk hilangkan rindu.

    ReplyDelete
  6. insyaallah kjee.. deena dan abang takkan berhenti berdoa dan berzikir untuk anak tersayang arwah yasmin damia..

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this