deena and the gang

March 16, 2011

XX atau XY... hehe...

pic credit to pokcik google

Simple jer tajuk entri nih, pada yg biasa gi periksa prut boyot tiap bulan kat klinik mesti tau apo kobondo makno ehhh... klu x tau gak tunggu korang dah kahwin dan ngandung yeww... :) usia kandungan deena skang dah 37 minggu lebih, kira baby dah matang bila2 jer boleh terberanak haa.. misi pun byk kali pesan klu ada tanda turun atau sakit cepat2 gi hospital.

Lately tanda2 sengal pinggang ada gak rasa, cuma semalam la cuak skit tetiba kuar lendir campur darah. malam nya abang bawak gi umah mak bidan. pas mak bidan rasa dan urut kata nya prut dah turun skit, tapi kepala baby blom btol2 masuk dalam saluran lagi, means pala dia tinggi lagi la.. cuma dia pesan pas balik umah klu dah rasa sakit-sakit atau turun tanda jangan tunggu lagi.. Dalam pada tu sempat gak deena suh mak bidan tengokkan jantina baby, ikut dari pengalaman dia klu berat sebelah kanan anak lelaki, dan klu berat belah kiri anak pompuan..
pic credit to google

Dalam lapuran doktor plak dia siap tulis besor-besor XX, means baby girl hehe...  tak kisah la laki ker pompuan ker.. janji deena selamat dan baby sihat itu yg penting. 


p/s: stanby kalau dah 5 minit skali kerap sakit-sakit, ape lagi check in la kita... :)

1 comment:

  1. tahniah..girl?bestnya kan kalau kite leh pilih jantina anak..hehehe,btw bersyukur dgn apa yg ada...xsabar nk tgk bby girl nie..mesti cute cam mama dia...

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this