deena and the gang

February 4, 2011

Two round pleaseeee.. !!!

picture credit to pokcik google

Ada citer sebenor nyer di sebalik tajuk "Turun Pleaseee !!! " huhu... yer la since D'Le Tour Langkawi ari tu,  selalu la helikopter berlegar2 kt bumbung umah nih, tadi ada lagi menatang ni melilau kt atas mkin bawak pelancong kot, bukan ape dibuat nyer tengah heli ni btul2 kt bumbung umah ni x bergerak2 kan naya tu..! klu nak tau disini pun ada gak perkhidmatan tour ngan helikopter, klu  x silap 5 minit RM200 - RM300.00 hengget jer... ada Bran ??? biasa nyer pelancong luar negara la suka layan.. :) terutama nya orang Arab.

Berbalik kita cer tadi kan, kisah nyer.. ada la kat sebuah kampung, tapi menurut abang ipor deena, ni kisah benar tah la ekk tak brani nak mengesahkan nyer.. rasa nyer dia saje jer buat lawak kot.. nama kampung tu xyah la deena sebut kang femes lak ha... ( klu femes ! dibuat kena saman ?? mati den !!! ) bila nak mula daaa !!! ok2 deena sambung balik, mamat nih orang kampung situ gak la dan sure kureng dalam bahasa omputih ni kan takat "yes..no..alright".. dia di ajak skali naik bersama ngan mat saleh ni sbb dia yg bawak omputih tu masuk kampung dia haa..
pic credit to google

Ape lagi sonok sakan la si mamat nih dgn excited nyer citer tentang keindahan kampung dia semasa heli mengelilingi kampung tu, tah paham ker idak mat saleh tu xtau la :). Tak lama pastu mat saleh ni pun nak turun la gamak nyer lalu bunyi kt mamat ni cakap melayu pelat " Saye mau turoungggg please ! " mamat ni plak dia ingat mat saleh tu nak dua round lagi !! (two round ) ehh pandai lak dia ingat bangang ker, dia pun dgn teruja bgtau kt pilot dua round lagi..  turounggg punya turounggg.. dah byk kali round,  penyudah nyer terhempas la heli tu.. 


p/s: pilot pun satu hal, tintong gak.. :))

1 comment:

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this