deena and the gang

February 22, 2011

Persiapan anakku..

persiapan baby,bersalin,teruja

Mcm iklan plak tajuk entri ni, diam tak diam lebih kurang lagi sebulan lebih jer nak due. barang2 baby tak habis beli lagi ni, beli yang perlu jer dulu lgpun orang2 tua kata tak elok beria sakan beli barang baby sok dah kuor haa beli la sampai pengsan ! abang pun dah usya kat kawan suh carikan mokcik yg boleh tolong deena waktu dlm pantang nanti, insyaallah ada kata nyer. bukan ape dalam pantang minggu pertama dan kedua jer kelam kabut skit pastu okay dah..

Jamu segala bagai deena order melalui online jer. bengkung memang dah ada dari anak pertama dulu deena dah guna bengkung panjang ni. ada orang suka pakai barut atau jenis lekat tu jer. hok deena ni punya plak panjang nyer dari ruang tamu sampai ke dapur.. kena lilit tapi di silang2 kiri dan kanan,di lilit dr punggung hingga ke perut. Memula pening gak tak mahir lagi kan,  sesapa yg dah tau dan pernah pkai bengkung panjang ni tau la rasa mcm mana. nak tunjuk pic kena tunggu deena dalam pantang nanti bleh amik gambo n upload ekkk...

Yang best pada deena bila dah siap kemas pakai bengkung ni, terasa kejap jer badan dari punggung sampai la pinggang tapi kena lilit ketat2 tau baru la mantop hehe... tentang persiapan baju baby dan mak baby tunggu la masuk 36 minggu ker.. skang 34 minggu lek la dulu.. poyo jer di buat nyer tetiba sakit naya jer. Teruja gak rasa walaupun hati berdebor2, tak kesah la baby nyer pasal slumber jer, nak takut sampai ke langit biru tu pun takde makna kena hadap gak kesakitan nak bersalin nanti...


p/s: nama pun tak cari lagi... :)

5 comments:

  1. salam,,,,
    ziarah pagi...

    "Post Terbaru SuManje...cek it..!!"

    kalau sudi jemput singgah post terbaru Sumanje

    Thanks so much

    ReplyDelete
  2. wow ! hehe . nt upload gak tau pict baby yang baru lahir tuu . ee . mesti comel kan . hik3x

    ReplyDelete
  3. thanks su manjer, okat atiey nt sis upload ekkk.. :)

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this