deena and the gang

February 18, 2011

Kandungan gula tinggi dalam darah..

picture credit to google

8.00 am  -  5.6mmol

12.00 pm - 6.4mmol

6.00 pm   - 6.3mmol

09.30 pm - 6.9mmol

Kalau nak tahu tu la bacaan BSP ( kandungan gula dalam darah ) deena semalam. yang bertanda merah tu makna nya tinggi ! aduhhhh nape lak kali ni bacaan tak mcm selalu, bawah 5.0mmol jer. tak jaga makan ?? nasik amik pun tak la banyak mana. 

Minggu depan ada temujanji dgn doktor, sure kena tegur punya la. Deena perlu ikut semula diet/menu dari pakar pemakanan , mau nangis tuuu klu ikut smua tak bleh makan, yang bleh ada kandungan berserat jer. makin risau di buat nya. ikut hati tak mau dah sentuh nasi dan minuman manis ( wlaupun letak gula skit ).


p/s: apa-apa pun keputusan doktor, deena kena trima demi kesihatan dan keselamatan baby dalam kandungan...

7 comments:

  1. takpe . baby punya pasal , mama mesti kuat . hehe

    ReplyDelete
  2. jaga kesihatan kay....jgn makan manis2 sgt....tapi kalau teringin, sket2 suda...

    ReplyDelete
  3. btul tu atiey, kena kuat xleh lembik2.. hehe

    ReplyDelete
  4. thanks daria, tapi klu kek coklat daria dah depan mata kena cuit gak sikit.. :)

    ReplyDelete
  5. Deena,
    pls take care ye.. bahay ajuga kalau kandungan gula tinggi dlm darah.. harap2 bertambah baik.. ..take dear momma cute...

    ReplyDelete
  6. thanks pensil magik, dan deena pun doa agar baby miracle pencil sihat..

    ReplyDelete
  7. salanm deena... saya masa pregnant dulu sama cam deena selalu kene ambik BSP, ada juga sampai tiap2 minggu cuma nasib baik lagi hanya control diet, kalau tak kene inject sendiri... adih tapi demi baby...

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this