deena and the gang

February 27, 2011

Jom join dan klik Heartbeat !


Sibuk sana sini promo Heartbeat di blog kengkawan, selain dari Nuffnang kita pun bleh dapat duit blogging dgn berheartbeat ni. Kalau ada rezeki dapat skit pun alhamdulillah haaa.. jeles lak tengok Mama Zharfan nyer  income, sape nak bagi yer tak ? u clik, i cklik ;-) bukan kena buat keje ape2 pun..

Maka nyer jom la kita sama-sama berheartbeat klik2 banner masing-masing yeww.. Cara-cara nak join pojam mato jo.. ikut jer tutorial yg telah di beri keizinan oleh tuan punya blog Mama Zharfan ni :-

February 22, 2011

Persiapan anakku..

persiapan baby,bersalin,teruja

Mcm iklan plak tajuk entri ni, diam tak diam lebih kurang lagi sebulan lebih jer nak due. barang2 baby tak habis beli lagi ni, beli yang perlu jer dulu lgpun orang2 tua kata tak elok beria sakan beli barang baby sok dah kuor haa beli la sampai pengsan ! abang pun dah usya kat kawan suh carikan mokcik yg boleh tolong deena waktu dlm pantang nanti, insyaallah ada kata nyer. bukan ape dalam pantang minggu pertama dan kedua jer kelam kabut skit pastu okay dah..

Lobster..

lobster,udang

Malam tadi abang belanja makan lobster tuu.. nak kata ngidam sgt tak gak, hari tu jer saja gatal mulut tanya kt abang, tak sangka plak dapat makan haa.. sebelum meletop ni kan bedal jer aper yg ada depan mata dan teringin.. ( mcm lagu shima plak..) 

Makan-makan gak, diet harus di jaga gitew. sib baik doktor tak maroh banyak kali dia ingat kan jaga diet waktu kat klinik tadi. skang ni pun deena hanya amik nasik 2-3 hari skali jer, gula pun setengah sudu. tau takut ! klu tak selagi tak manis sedap jer dok tambah susu. lobster ni kitorang mintak masak masam manis, mmg sedap wooo..

Kalau gi makan kt restoran kt Langkawi ni sure kaw2 kena dalam RM200 hengget.. ! ni pun abang beli terus ngan tokey lobster n suh tukang masak kat kedai ni masak. ( sib baik sedap mamat ni masak.. hehe ) sesekali tingin aper la sangat yer tak.. sok dalam pantang takde la kempunan :-)

p/s: tingin nak makan nasik lemak kak linda (maksu) kat puchong nun.... komengaaa !

February 21, 2011

Lupa la pulak...

pic credit to google

Ek'eleee... patutnyer hari ni deena ada temujanji dengan doktor ( review bsp) kul 9 pagi, tadi baru tingat bleh ? nampak gaya esok buat muka selamba jer la bgtau kt nurse terlupa la kunun haa...

Duk asik mikir sangat kot, tu yang sampai lupa. sejak amik bsp ari tu hari ni jer deena amik nasik,  selebih nya hanya makan roti, quaker oats dan cornflakes. sib baik minum horlicks tu bleh buat kita kenyang rupa nya. esok mcm biasa la klu tak 2-3 jam duk menunggu giliran tak sah mau pitam.

Kena stanby jajan ngan air kotak huhu... yang best nyer kat klinik ni ada wi-fi so bleh la layan facebook dan email. 

p/s:  perut asik mengeras jer.. :)

February 18, 2011

Kandungan gula tinggi dalam darah..

picture credit to google

8.00 am  -  5.6mmol

12.00 pm - 6.4mmol

6.00 pm   - 6.3mmol

09.30 pm - 6.9mmol

Kalau nak tahu tu la bacaan BSP ( kandungan gula dalam darah ) deena semalam. yang bertanda merah tu makna nya tinggi ! aduhhhh nape lak kali ni bacaan tak mcm selalu, bawah 5.0mmol jer. tak jaga makan ?? nasik amik pun tak la banyak mana. 

Minggu depan ada temujanji dgn doktor, sure kena tegur punya la. Deena perlu ikut semula diet/menu dari pakar pemakanan , mau nangis tuuu klu ikut smua tak bleh makan, yang bleh ada kandungan berserat jer. makin risau di buat nya. ikut hati tak mau dah sentuh nasi dan minuman manis ( wlaupun letak gula skit ).


p/s: apa-apa pun keputusan doktor, deena kena trima demi kesihatan dan keselamatan baby dalam kandungan...

February 16, 2011

Kuat tidur... !

picture credit to google
Lately tah nape deena kuat nau tido waktu siang, orang kata tak elok nanti baby besor dan mcm-mcm lagi la. Sebulan lebih jer lagi due, badan pun tak brape sihat coz kaki bengkak, pinggang pun dah mula sakit2.. hmmm risau gak ikut kan bila tiba waktu bersalin jer baru ada tanda-tanda seperti tu. tengok kat mak bidan xder ape kata nya. 

Barang persiapan baby pun tak beli habis lagi, awal2 dah pesan kt abang bulan ni kasi settle smua, bulan depan rasa nya tak larat dah. skang ni pun klu bleh nak baring jer. nak masak jgn ucap lah lama dah dapur tak berasap huhu... tak larat beb sian abg dok antor nasi tapau hari2 haaa.. :)

Selera makan pun kureng, masih jaga diet makan takut gak bacaan Bsp lebih dari 6, kang tak pasal-pasal doktor bunyi suh kontrol dan yang paling takut doktor decide bersalin secara pembedahan plak ! mintak-mintak semua okay dan dapat bersalin normal.

p/s: ngantuk suda... :)

February 10, 2011

Eyna di Langkawi...

langkawi

Seperti yang di janji kan tepat jam 4.40 pm teman deena, Eyna selamat sampai di airport Langkawi. beliau datang bersama anak-anak dan kakak dia yang cute tu... :)

Deena uruskan penginapan eyna di D'Baron Resort Hotel, di pekan Kuah. pandai dia pilih hari bwk anak2 bukan musim cuti atau cuti umum, memang tak ramai pengunjung pun. esok bermula tour eyna dan anak-anak, abang karim selaku pemandu pelancong dan driver yang akan bawak ronda di sini nanti. Sure dorang tak boring punya !
eyna,pakej langkawi

Banyak menda yg kami bualkan, maklumlah waktu di kl dlu slalu kami jumpa dan lepak sambil chit chat.dan dulu pernah jadi client deena utk pelaburan unit amanah di Public Mutual . ( deena buat unit trust dlu ) lupa nak tanya dia dah redeem ke blom unit saham dia tuh.. mesti ada untung punya laa... hehe...

Harap eyna, iza dan anak-anak enjoy semasa berada di sini k..

p/s: tak mau kacau la percutian u eyna, nnt kita asyik borakkkkk jer huhu...

February 9, 2011

Bersalin biasa ? atau ikut tingkap ?

picture credit to flickr.com

Masa kat klinik pagi tadi doktor bgtau kemungkinan besar deena akan bersalin secara pembedahan, mengikut pada rekod yg deena ada kencing manis, asthma, dan sejarah bersalin ketiga-tiga anak dulu semua vakum.kalau di beri pilihan dah tentu deena nak bersalin normal jer, biar pun sakit nya tak terkata. mau seriau tapi sekejap jer serik nya hehe... 

February 8, 2011

Port baek punya Bbq Dinner

bah. hadapan pintu masuk
Tempat ni memang jadi pilihan terutama pada group2 yang nak buat Bbq dinner termasuk  karaoke. Restoran ni asal nya sebuah rumah kampung tapi dah diubah suai oleh pemilik nya. ( skema la plak entri deena kali nih.. )  menarik nya tempat ni kat halaman depan tangga dgn hiasan lampu dan pokok-pokok bunga kampung yg menghiasi di setiap sudut .

February 4, 2011

Two round pleaseeee.. !!!

picture credit to pokcik google

Ada citer sebenor nyer di sebalik tajuk "Turun Pleaseee !!! " huhu... yer la since D'Le Tour Langkawi ari tu,  selalu la helikopter berlegar2 kt bumbung umah nih, tadi ada lagi menatang ni melilau kt atas mkin bawak pelancong kot, bukan ape dibuat nyer tengah heli ni btul2 kt bumbung umah ni x bergerak2 kan naya tu..! klu nak tau disini pun ada gak perkhidmatan tour ngan helikopter, klu  x silap 5 minit RM200 - RM300.00 hengget jer... ada Bran ??? biasa nyer pelancong luar negara la suka layan.. :) terutama nya orang Arab.

Berbalik kita cer tadi kan, kisah nyer.. ada la kat sebuah kampung, tapi menurut abang ipor deena, ni kisah benar tah la ekk tak brani nak mengesahkan nyer.. rasa nyer dia saje jer buat lawak kot.. nama kampung tu xyah la deena sebut kang femes lak ha... ( klu femes ! dibuat kena saman ?? mati den !!! ) bila nak mula daaa !!! ok2 deena sambung balik, mamat nih orang kampung situ gak la dan sure kureng dalam bahasa omputih ni kan takat "yes..no..alright".. dia di ajak skali naik bersama ngan mat saleh ni sbb dia yg bawak omputih tu masuk kampung dia haa..

February 3, 2011

Ibu rindu kalian... !

masa tecik2..
Bukan hari ni jer rindu dgn anak2, malah tiap saat dan waktu dalam pala ni tak penah lekang ingat kan danish, syeera, dan dira.. klu sebelum ni pun berenggang paling lama seminggu tu pun tak sabar2 nak amik dorang melepas rindu. tanya la pada sesiapun ibu mana yg sanggup berjauhan dgn anak2 ? tapi deena ttp bersyukur wlau tak berpeluang untuk bersama  seperti dulu hampir 7 tahun lalu, anak2 faham dan sentiasa beri sokongan pada ibu dorang nih.. ( tks danish, syeera..dira )
suka nyer !

Deena yakin wlau sejauh mana mereka berada dan pergi ,selagi darah ni masih mengalir dlm tubuh anak2, dorang takkan lupa atau sesekali menyisihkn deena sebagai ibu yg bertarung nyawa melahir dan menyusukan.. hakikat nya tiada siapa yg mahu hidup dalam kesengsaraan, sedih dan berpisah... ape yg terjadi ada hikmah disebalik nya.. sabar la yer anak2 ibu smua... :)
kad ni dari syeera.. :)

February 2, 2011

Kaki ku mula bengkak..

picture credit to pokcik google

Bukan hati yg bengkak tau, tapi kaki ni dah mula bengkak since ngandung 7 bulan lagi. mkin lama sangat tergantung kot. mana tak nya boleh kata satu hari gak la deena ngadap pc or notebook. bukan sebarang ngadap ekk.. mcm2 nk godek terutama update blog sendiri, blog pakej cuti2 langkawi, update fan zoom in langkawi , facebook, check email ( enquiry utk pakej percutian), pos jamu haa... (psst.. abang tolong poskan hehe..) ape yang penting sejak jadi surirumahtangga ni ada gak menda nak buat klu tak mau biol xpun makan otak di buat nya. :)

Tinggalkan jejak anda

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this