deena and the gang

January 13, 2011

Carta pergerakan bayiku....

Pagi tadi 2 orang nurse yang cun melecun datang umah terjah..huhu apelagi datang nak buat check-up.
kat sini deena takda pilihan nak bersalin or check-up di private hospital so nak tak nak kena la gi hospital kerajaan. Yang bagus nya deena perhatikan kakitangan disini dari nurse sampai la doktor, layanan amat memuaskan tak seperti dulu kita dengar rungutan macam-macam kadang tu sampai masuk suratkhabar dorang komplen.

Sambung pada citer nurse yang datang umah tadi, memang prosedur kata nya walau deena dah buat temujanji dan pemeriksaan bulanan di klinik, dorang tetap akan datang melawat ke rumah untuk susulan dan bagi nasihat. since kandungan dah 7 bulan ( 28 minggu) deena perlu rekod pergerakan bayi sekurang-kurangnya
10 kali sehari dari jam 9pg - 9mlm. klu kurang dari tu, takut ada masalah pada kandungan dan bayi.


Tu satu hal, tiap sebulan sekali check BSP la pulak, satu hari 4 kali deena perlu ke klinik utk ujian kandungan gula dlm darah. banyak tul kena pantau. so far alhamdulillah la bacaan pun bawah 7. cuma deena jaga diet pemakanan dan ikut nasihat doktor. harap nya semua okay sampai la bersalin nanti.


p/s : baby tersangat la aktif ... :)

4 comments:

  1. semoga deena selamat bersalin nanti...

    ReplyDelete
  2. salam..
    semoga ibu dan anak
    dalam kandungan sentiasa
    sihat selalu..

    ReplyDelete
  3. thanks zulkbo, harap nya semua selamat dan sihat :)

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this