deena and the gang

December 20, 2010

JAJAN DULU-DULU


Zaman kecik2 dulu, deena pasti x lupa ngan jajan ni sampai la skang.. Jajan ?
pelik kan ? coz x smua orang tau ape itu jajan, hehe ada orang panggil makanan ringan, cikedis la.. biasa nyer orang jawa yg sebut perkataan "Jajan" ni. soriii deena orang melayu k..  :) pada yg sama waktu umo ngan deena pun dah tentu xkn lupa punya la. puas gak cari jajan perasa durian ni kt sini ampehh xder nyer pun.

Satu lagi jajan popo gambar baby kt bawah ni, rasa nyer tetap sama dari dulu
sampai skang. biarpun melambak jajan pelbagai bentuk dan perisa, terkini dan sensasi haaa, jajan dulu2 gak tetap menjadi pujaan hati ku... agaknyer klu di bagi pada anak2 deena sure dorang x mau. budak2 skang x sama mcm dulu, jajan x heran dah yg dorang tau h/phone, ps dan laptop..



Walaupun rega nyer ada yg dr 5 sen, tau jer la zaman dulu duit bukan senang nak dapat. harap kan lebih dari belanja skolah jer laa .. kdg tu bodek mak tolong buat kerja umah confirm mesti dapat klu mintak duit... 



p/s  : pas dapat jajan, mandi sungai ngan kwn2... =)

3 comments:

  1. owh suka giler dengan jajan yang durian tu...sedapkan

    ReplyDelete
  2. a'ah yatre siap pejam mata menikmati kesedapan nyer.. hehe

    ReplyDelete
  3. slm,

    sy pinjam eh gambar keropok durian+jagung tu =)

    ReplyDelete

Jutaan trima kasih krn sudi singgah di deena's blog. komen anda semua amatlah deena hargai :)

~deena~

Tinggalkan jejak anda

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this