deena and the gang

April 16, 2014

Cheesecake biskut aka Cheesekut !



Aku dapat resepi ni dari blog Cik Epal, klu korang nak try senang sangat dan bahan
pun mudah dapat. korang cuma sediakan susu segar, krim cheese, biskut deluxe
cracker, susu pekat dan nestum.


Krim cheese dan susu pekat siap untuk disapu atas biskut.
 

 Sebelum tu biskut ni direndam dulu dgn susu segar, tapi jgn sampai biskut
ni lembik. 

February 3, 2014

Nombor akaun CIMB bertukar ke 10 digit.


Sesapa yang ada akaun cimb tu mungkin dah tahu berkuatkuasa tarikh hari ni no akaun yang lama (14 digit ) telah di tukar kepada 10 digit sahaja. Macam mana nak tau no akaun baru ?  Caranya login CIMB Click dan pergi menu “My Accounts > Account Number Lookup”








p/s: jenuh nak menghafal balik no baru, walaupun 10 digit :)


January 27, 2014

Wirawatiku..

nape mata rara tuuu... ngantok ekk :)

Lama gak aku dah update kat sini ekk... bz ?? toksah citer la sememangnya sangat sibuk dalam menguruskan urusan rumahtangga. Penat bekerja di ofis dari pagi sampai ke malam, lagi penat dan mencabar kalo seharian duk mah melayan anak-anak ditambah ada baby haa.. :)

adam sedih nak tinggalkan kakak dia...

Dalam dok kalut dengan keluarga disini, tanggungjawab pada anak-anak yang lain sedikit pun aku tak pernah abai walau dorang dari kecil membesar ditangan orang lain... huh ! * mcm geram jer bunyi nya kan !? *  macam-macam citer yang aku dengar layanan terindah depa bagi kat anak-anak aku..its ok aku hargai dan diiringi dgn ucapan terima kasih dengan cacian makian mulut yang teramat longkang tuh! anyway aku sebagai ibu pada anak-anak aku tuh, tetap sabar dan selagi boleh sabar aku sabar. :)

sape sangka boleh lak satu kem dengan kawan sekampung

Wokey lah citer bab my gegirl kesayangan sorang nih, dekat 2 minggu dah duk dalam hutan di Kem Plkn Ayer Keroh Melaka, baru semalam dapat ketemu dong.. rindu dgn masakan ibu katanya walaupun hanya sambal ikan bilis, terung rembang ngan cili api huhu.. itulah air tangan ibu biar pun simple masakan tetap menjadi pojaan untuk si anak..

ni jer view yg sempat aku snap

Sejak duduk dalam kem, semua okay kecuali makanan yang disediakan tak berapa menyelerakan pada tekak budak-budak nih sampai ada yang beli maggie dan makan jajan. Kemain berselera si nadira makan. siap aku bekalkan untuk dia makan malam.  Cuma yang ralat sikit nadira tak dapat nak join latihan sesama kawan-kawan dia di sana sebab dikuarantin atas penyakit Anemia yang dia alami. Sebelum gerak balik semalam tak berhenti mulut aku coceh-coceh suh dia makan jer apa yang dihidangkan walau tak sedap, kang duit belanja cepat habis ada plak yang terkinja-kinja meroyan ekekeke... Tak lama mana pun duk sana pejam celik habis latihan balik la ko nak.. ;)

  
p/s :  sian nadira tak merasa nak pegang rifle..

Tinggalkan jejak anda

~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

get this