deena and the gang

July 24, 2014

Salam Aidil Fitri



p/s: tahun ke 2 aku beraya tanpa abah... :(

June 22, 2014

Jamu Temu Kunci


sirih, temukunci,halia,kunyit hidup,madu dan asam jawa

Demi memenuhi permintaan sahabat blogger dan kengkawan fb yang nak tau macam mana rupa temu kunci dan cara membuat jamu temu kunci ni, apa yang korang perlu sediakan ialah  :-

1) Daun sirih ( 5 helai, 7 helai atau 9 helai - ikut kiraan ganjil )
2) Halia - seketul sederhana besar ( dlm 3 inci )
3) Madu Asli
4) Kunyit hidup - 1 inci
5) Asam jawa - segenggam
6) Temu Kunci - 2 tangkai ( biasa setangkai ada lebih 10 ruas isi temu kunci, jgn salah faham k )

April 16, 2014

Cheesecake biskut aka Cheesekut !



Aku dapat resepi ni dari blog Cik Epal, klu korang nak try senang sangat dan bahan
pun mudah dapat. korang cuma sediakan susu segar, krim cheese, biskut deluxe
cracker, susu pekat dan nestum.


Krim cheese dan susu pekat siap untuk disapu atas biskut.
 

 Sebelum tu biskut ni direndam dulu dgn susu segar, tapi jgn sampai biskut
ni lembik. 

Tinggalkan jejak anda

~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
get this